maandag 20 december 2010

Google Docs kunst

Hoe creatief je Google Docs kunt gebruiken bewijzen drie artiesten die in drie dagen (sort of) met alleen gebruik van Google Docs onderstaand kunstwerk in elkaar hebben geprutst.

zondag 19 december 2010

Google Shared Spaces: 2e kans voor Wave gadgets

Vorig jaar om deze tijd waren early adopters nog volop met Google Wave aan het experimenteren. Men was het al snel eens met elkaar dat het veel te ingewikkeld was en  mensen haakten bij bosjes af. Een half jaar later kondigde Google het einde van het project aan. Maar - zo blijkt nu - de Gadgets die in Wave konden worden gebruikt krijgen nu een tweede kans in "Shared Spaces" zodat we deze kerstvakantie toch weer een beetje een Wave gevoel kunnen krijgen.

Blogger mobiele versie

Na jaren van verwaarlozing heeft Google dit jaar de nodige verbeteringen in Blogger doorgevoerd. Zo is het nu mogelijk om in de settings je blog geschikt te maken voor mobiele apparaten.

Aangezien steeds meer mensen met hun mobiele apparaten op het web surfen is het aan te raden deze instelling te activeren. Door achter de normale URL ?m=1 toe te voegen wordt het blog in een gesimplificeerde versie weergegeven voor iPhones, Android telefoons en andere mobiele platforms.
De functie wordt ingeschakeld in het Draft Dashboard, de testversie van Blogger.com waar bepaalde functionaliteiten eerst worden uitgetest voordat deze definitief worden uitgerold op Blogger.com.

woensdag 15 december 2010

Waarom zakelijk bloggen?

Zakelijk bloggen geeft professionals en bedrijven de mogelijkheid zich beter te profileren op het Internet en in sociale netwerken en zodoende - zo blijkt uit onderzoek - meer leads en klanten te genereren. Voor een bedrijf leveren bloggende medewerkers de broodnodige content voor hun website die daardoor eerder in zoekmachines boven komen dan die van niet bloggende collega's.

Webcast: Hoe Google zelf met Google werkt

TechRepublic Webcast over hoe Google's eigen IT team App Engine en Google Apps gebruikt voor haar 20.000 werknemers

Datum: 16 December 2010
Tijd: 20.00 uur Nederlandse tijd

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Update 23/12/'10
Links waar je de webcast terug kunt zien
http://goo.gl/V3owK
http://goo.gl/bdsHD
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

zondag 12 december 2010

Is geheel online werken met Chrome OS al haalbaar?

Sommige koppelingen in dit artikel kunnen alleen in Chrome browser worden geopend

Op zoek naar een Chrome OS alternatief voor Adobe Photoshop

Over pakweg een half jaar zullen de eerste netnotebooks met Chrome OS verschijnen. Toevallig is mijn huidige laptop na zo'n 4 jaar trouwe dienst zo langzamerhand aan vervanging toe. 90% van wat ik nu op mijn computer doe speelt zich al in de browser af dus de vraag of ik helemaal "in the cloud" kan gaan met Chrome OS is zeer actueel voor mij Ik ga dus op zoek naar alternatieven voor de lokale programma's die ik momenteel nog gebruik. Ik begin met Adobe Photoshop. Veelgebruikt en één van de zwaardere programma´s die lokaal op mijn computer draait verwacht ik dat dit een groot struikelblok wordt...

vrijdag 10 december 2010

Bedrijven krijgen van Google een chip sticker

Bedrijven in Portland VS die hun vermelding in Google Places hebben geclaimd krijgen binnenkort een Google Places Business Kit. Belangrijkste onderdeel is een sticker die ze op hun deur kunnen plakken. Bezoekers zien dan dat het bedrijf op Google Maps staat. Wie een smartphone heeft met de laatste NFC technologie zoals de pas verschenen Nexus S kan meteen naar de bedrijfspagina gaan door zijn telefoon tegen de sticker te houden en te kijken wat andere Google gebruikers van het bedrijf vinden.

Het illustreert eens te meer dat het Google menens is om van haar Maps een wereldwijde Gouden Gids te maken.

Gerelateerde artikelen
Controleer of uw bedrijf al geclaimd is in Google Maps
Hoe krijg ik mijn bedrijf goed in Google Maps
Google introduceert Tags in Maps
Google introduceert Hotpot

donderdag 9 december 2010

Spraakverwarring in Chrome webwinkel

Links in dit artikel kunnen alleen in Chrome browser worden geopend

Met de lancering van Chrome OS en de Chrome webwinkel (webstore) blijkt er veel verwarring te bestaan over verschillende soorten toepassingen die geïnstalleerd kunnen worden. Welke soorten Apps zijn er en wat is precies het verschil met Extensies en Plug-ins?

woensdag 8 december 2010

Eerste 100 bezoekers ADSMG

Ik ben een Google Analytics freak. Net de eerste 100 bezoekers geklokt. Mijn eigen IP adres is hier uitgefilterd. Anders zou het eerder 1.000 zijn. Ook heb ik er bewust voor gekozen om het niet teveel aan vrienden en familie en zo bekend te maken via bijvoorbeeld Facebook om het zo reëel mogelijk te houden.

dinsdag 7 december 2010

ChromeOS v0 ziet daglicht

Vandaag belangrijk nieuws van Google. Chrome OS, waar al zo lang op geacht wordt heeft vandaag dan eindelijk het daglicht gezien - althans een ruwe eerste onaffe versie. Het idee is - wat ik er van begrijp uit de eerste artikelen en tweets van Amerikaanse tech magazines - dat het gaat om een netbook waarin computer OS en browser volledig met elkaar geïntegreerd zijn. Alles speelt zich met zo'n machine natuurlijk af in de cloud.

zondag 5 december 2010

Google introduceert Tags in Maps

Extra opvallen in Maps met een Tag

Google experimenteert momenteel met Tags - labels - die bedrijven aan hun bedrijfsvermelding in Google Maps kunnen koppelen om meer op te vallen tussen de zoekresultaten. Gebruikers die met hun muis over de tag gaan krijgen extra informatie over het bedrijf te zien zoals specialiteiten, aanbiedingen, kortingscoupons of zoals in onderstaande afbeelding een link naar de website.


Google Apps wordt volwassen

Afgelopen maand is Google Apps een stuk volwassener geworden.

Uitbreiding Google Apps diensten

Aangekondigd werd dat Apps gebruikers van (bijna) alle reguliere Google diensten gebruik kunnen gaan maken. Nieuwe gebruikers krijgen deze diensten automatisch in hun dashboard. Bestaande gebruikers moeten middels hun beheerder een verzoek doen dat - in mijn geval -binnen een dag werd gehonoreerd.

Voor wie al een Google account had en overging op Apps was het altijd een behoorlijke tegenvaller dat maar een beperkt aantal Google diensten vanuit Apps beschikbaar waren. Dit betekende dat als je gebruik wilde maken van AdWords, Analytics, Blogger, Picasa etc. je voortdurend moest schakelen tussen je Apps account en een regulier Google account.

Docs bewerken met Android telefoon

Voor Android gebruikers werd het deze maand mogelijk om documenten vanaf hun mobiele telefoon te bewerken. Om de functie te activeren moet de taal van de telefoon nog op Engels worden ingesteld, maar hier wordt aan gewerkt.

Microsoft Office Plug-in

Ook goed nieuws voor die-hard Microsoft office gebruikers. Google heeft een plug-in ontwikkeld waarmee Office documenten automatisch kunnen worden gesynchroniseerd met Google docs.


Gerelateerde artikelen
Stappenplan invoering Google Apps voor Scholen
In de wolken voor $10,- en een Google account

donderdag 2 december 2010

Hoe krijg ik mijn bedrijf goed in Google Maps?

Veel bedrijven hebben wel een vermelding in Google Maps, maar komen er achter dat de gegevens niet helemaal kloppen of onvolledig zijn. Ze gaan dan proberen de bestaande vermelding te veranderen in Google Maps maar merken dat dat niet werkt. Op diverse helpfora van Google klagen eigenaren dat ze er niet uitkomen.

woensdag 1 december 2010

Live Webinar over Google Sites


Met Google Sites maakt u met behulp van templates heel eenvoudig een website die u binnen of buiten uw organisatie kunt gebruiken om informatie te delen en samen te werken. Met Sites kunt u bijvoorbeeld een intranet voor uw bedrijf opzetten of een pagina voor een team of een project maken.

Op dinsdag 7 december om 19.00 uur (Nederlandse tijd) geven Scott Johnston, Group Product Manager van Google Sites en Lisa Ding van het Google Sites Team een webinar over het gebruik van Google Sites. U kunt zich hier registreren. Wanneer u de vraag krijgt om uw `page preferences` voor de site aan te passen kunt u op ja klikken.

Aardig voor mensen die meer willen leren over het werken met Sites binnen Google Apps en ook voor wie eens een web seminar, oftewel webinar wil meemaken. Het webinar duurt een uur. Inschrijven is verplicht. Doe dit tijdig want wellicht moet u nog wat software installeren voor u kunt deelnemen.

Gerelateerde artikelen
Stappenplan invoering Google Apps voor Scholen

maandag 29 november 2010

Gerucht: Google koopt Groupon


Diverse Amerikaanse internetsites berichten dat Google de lokale deals site Groupon heeft gekocht voor 2,5 miljard dollar. Al langere tijd gaan geruchten dat er sprake zou zijn van onderhandelingen tussen de twee Internetbedrijven. De deal sluit - als de geruchten waar zijn - naadloos aan bij de strategie van Google om zoekresultaten en advertenties lokaler te maken.

dinsdag 16 november 2010

Google introduceert Hotpot

Google zet de laatste tijd hoog in op locatiegebonden services. Voorbeelden hiervan zijn: veranderingen in de  zoekmachine, de vernieuwde mogelijkheden voor bedrijven om een bedrijfspagina op Google Places te maken en vanochtend werd Hotpot geïntroduceerd, waarmee klanten vanaf hun computer of telefoon ratings kunnen geven en recensies kunnen schrijven.

maandag 15 november 2010

Veranderingen Google zoekmachine op een rijtje

Wat is er de laatste tijd veranderd in Google's zoekmachine en wat is de invloed op AdWords campagnes?

Het afgelopen jaar hebben we veel veranderingen gezien in de zoekmachine(s) van Google. In dit artikel zet ik op een rijtje wat de veranderingen zijn en of ze consequenties hebben voor adverteerders.

Wat gaat er mis met mijn AdWords campagne?

U bent begonnen met een AdWords campagne, maar er wordt weinig op uw advertenties geklikt en wanneer er wel wordt geklikt verlaten bezoekers de site al weer snel. Wat is er aan de hand? Volgens dit artikel van "Inside AdWords" het officiele Nederlandse Google AdWords Blog ligt de oorzaak waarschijnlijk aan de gekozen zoektermen en de kwaliteit van uw website.

zondag 7 november 2010

In de wolken voor $10 en een Google account

Uw bedrijf online "in the cloud" organiseren hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Door optimaal gebruik te maken van de vele gratis producten van Google kunt u:
  • zelf eenvoudig een website bouwen en deze gratis bij Google hosten onder uw domeinnaam
  • gekoppeld aan dit domein een e-mail systeem van maximaal 50 10 adressen opzetten
  • gemakkelijk een volwaardig platform voor (gedeelde) documenten, agenda's, contactpersonen, (intranet)sites en groepen creëren
  • De mogelijkheden van Google+ maximaal voor uw organisatie benutten
En dit alles voor slechts $10 per jaar, onder één Google Apps account, gebruikersnaam en wachtwoord. De services zijn extreem gebruiksvriendelijk zodat iedereen die een beetje handig is op het internet "systeembeheerder" voor een klein/middelgroot bedrijf kan worden.

maandag 1 november 2010

Zet uw bedrijf op Google Places!



Volgens onderzoek heeft ruim 70% van de Nederlandse bedrijven zijn bedrijfsvermelding in Google Maps nog niet geclaimd. Deze bedrijven maken nog geen gebruik van de mogelijkheid om uitgebreide informatie op hun eigen gratis bedrijfspagina te publiceren. En wat erger is: andere malafide bedrijven kunnen uw bedrijfspagina claimen en uw klanten omleiden naar hun website.


Update 12 augustus 2012: Voor de laatste informatie over Google bedrijfspagina's zie:
http://blog.adsmg.net/2012/08/beheer-voortaan-je-google.html 

Help klanten u te vinden op Google Maps
U kunt Google Places gebruiken om uw bedrijf gratis te vermelden in Google Maps. Wanneer potentiële klanten zoeken naar lokale gegevens, vinden ze uw bedrijf: adres, website, openingstijden en foto's van uw gebouw of uw producten. Het is gemakkelijk en geheel gratis

maandag 25 oktober 2010

Lokale zoekresultaten ten koste van AdWords?


Zoekmachine optimalisatie (SEO) experts waarschuwen dat bedrijven hun aanwezigheid op Google Maps dienen te verbeteren nadat de internet gigant een nieuwe functie introduceerde die meer nadruk legt op locatie-gebaseerde resultaten. Ook worden bijvoorbeeld online retailers gewaarschuwd om hun lokatie goed te vermelden, zelfs als ze niet eens over een fysieke winkel beschikken. Inmiddels experimenteert Google al in een aantal steden met gesponsorde plaatsingen in het nieuwe Google Boost.

donderdag 16 september 2010

Ahold gaat over op Google Apps

Internationaal Nederlands concern verhuist 55.000 medewerkers naar Google

AHOLD het internationaal supermarkt concern met o.m. vestigingen in Europa en de Verenigde Staten met meer dan 2.900 supermarkten verspreid over de hele wereld wordt met 55.000 accounts de grootste afnemer van Google Apps in de Benelux.

AHOLD besloot haar bestaande e-mail en systeem domeinen in Europa en de VS over te zetten naar Google om haar medewerkers over de gehele wereld een uniform op Internet gebaseerd platform voor communicatie en samenwerking te bieden. AHOLD koos o.m. voor Google vanwege de 25GB opslag per account en de geintegreerde IM tool (Google Talk).


vrijdag 15 januari 2010

Gmail beter leren kennen

Veel mensen die overgaan op Gmail - al dan niet binnen Google Apps - zullen even moeten wennen aan de werking. Het meest in het oog springende - en meest gewaardeerde - verschil is de conversatieweergave van Gmail. Maar er zit meer in Gmail dan je op het eerste gezicht ziet.

Voor wie meer wil lezen over de meer geavanceerde functies van Gmail, raad ik de gids: Word een Gmail ninja aan.


Mijn favoriete Gmail functie

Labs functie "Gelezen labels verbergen" in combinatie met filters. Ik maak filters aan voor nieuwsbrieven, LinkedIn updates, forum updates etc. zodat ze mijn Inbox overslaan en automatisch een label krijgen toegewezen. Door in Labs de functie "Gelezen labels verbergen" aan te vinken, zie ik alleen de labels waar ongelezen berichten in staan. Zo houd ik mijn Inbox leeg en blijf ik toch op de hoogte van ontvangen berichten.

Wat is jouw favoriete Gmail functie of wat vind je minder prettig aan Gmail?

Gerelateerde artikelen
Stappenplan invoering Google Apps voor Scholen