maandag 29 november 2010

Gerucht: Google koopt Groupon


Diverse Amerikaanse internetsites berichten dat Google de lokale deals site Groupon heeft gekocht voor 2,5 miljard dollar. Al langere tijd gaan geruchten dat er sprake zou zijn van onderhandelingen tussen de twee Internetbedrijven. De deal sluit - als de geruchten waar zijn - naadloos aan bij de strategie van Google om zoekresultaten en advertenties lokaler te maken.


Groupon bestaat sinds november 2008 en wordt gezien als één van de grootste Internetsuccessen van de laatste jaren. Zij biedt op lokaal niveau "Deals". Wie zich inschrijft krijgt dagelijks twee emails in zijn inbox met een "deal van de dag". Een deal biedt altijd minimaal 50% korting. Voor bedrijven is het aantrekkelijk om deze deals aan te bieden om nieuwe klanten aan te trekken en naambekendheid te genereren.

De overname door Google past in haar strategie om haar zoekresultaten en bijgaande AdWords advertenties meer lokaal te maken. Zij zet momenteel hoog in op Google Places waarmee bedrijven zich op Google Maps kunnen zetten en waarin ook al de mogelijkheid van kortingscoupons zit.

Gerelateerde berichten
Veranderingen Google zoekmachine op een rijtje
Google introduceert Hotpot
Lokale zoekresultaten ten koste van AdWords?

2 reacties:

Jesper Popma zei

Zou mooi zijn als hierdoor meer bedrijven in Nijmegen Groupon deals gaan aanbieden. Nu is het vooral Arnhem dat de klok slaat voor deals in en om Nijmegen.

Unknown zei

Misschien kunnen we een Groupon Nijmegen beginnen

Een reactie posten