dinsdag 16 november 2010

Google introduceert Hotpot

Google zet de laatste tijd hoog in op locatiegebonden services. Voorbeelden hiervan zijn: veranderingen in de  zoekmachine, de vernieuwde mogelijkheden voor bedrijven om een bedrijfspagina op Google Places te maken en vanochtend werd Hotpot geïntroduceerd, waarmee klanten vanaf hun computer of telefoon ratings kunnen geven en recensies kunnen schrijven.



Dit was al mogelijk in Places/Maps, maar de bedoeling van Hotpot is om dit gemakkelijker en persoonlijker te maken met een overzichtelijke interface en biedt daarbij de mogelijkheid om een koppeling met je contactpersonen te maken.

Hoe werkt Hotpot?

Vanaf computer of telefoon krijg je een overzicht van winkels, bedrijven, restaurants etc die zich bij je in de buurt bevinden op een kaart en een soort raster. Deze bedrijven kun je vervolgens een aantal sterren - van 1 t/m 5 geven waarna je wordt uitgenodigd om daar iets over te schrijven. Verder kun je kijken waar je allemaal bent geweest (in Maps), welke plekken je hebt beoordeeld en welke plekken je hebt bewaard (?). Vrienden/contacten kunnen elkaar toevoegen zodat je mekaar kunt volgen. Het ziet er allemaal behoorlijk gebruiksvriendelijk uit en is duidelijk gericht op de grote massa.

Conclusie

Of het wat wordt is altijd maar afwachten met dit soort dingen, duidelijk is dat het voor bedrijven steeds belangrijker wordt om goed bij Google op de kaart te staan en zodoende vindbaar te zijn. En dan maar hopen dat mensen je veel sterren geven en aardige dingen over je gaan schrijven.

Gerelateerde artikelen

0 reacties:

Een reactie posten