zondag 19 december 2010

Blogger mobiele versie

Na jaren van verwaarlozing heeft Google dit jaar de nodige verbeteringen in Blogger doorgevoerd. Zo is het nu mogelijk om in de settings je blog geschikt te maken voor mobiele apparaten.

Aangezien steeds meer mensen met hun mobiele apparaten op het web surfen is het aan te raden deze instelling te activeren. Door achter de normale URL ?m=1 toe te voegen wordt het blog in een gesimplificeerde versie weergegeven voor iPhones, Android telefoons en andere mobiele platforms.
De functie wordt ingeschakeld in het Draft Dashboard, de testversie van Blogger.com waar bepaalde functionaliteiten eerst worden uitgetest voordat deze definitief worden uitgerold op Blogger.com.

Klik op "Instellingen"
Ga bovenin naar de link: "Email en Google Mobile" en kies: "Ja, op mobiele apparaten de mobiele versie van mijn sjabloon weergeven."



Het resultaat is afhankelijk van het template dat je gebruikt. Wanneer het template dat je gebruikt niet wordt ondersteund wordt het automatisch omgezet in het eenvoudige template. 

In de mobiele versie worden zijbalken en gadgets weggelaten. Er wordt een overzicht van berichten getoond met een korte samenvatting. Het commentaar veld wordt verborgen maar er kunnen wel opmerkingen bij de berichten worden gemaakt. Plaatjes en video's worden automatisch verkleind. Wanneer je AdSense in je blog gebruikt wordt dit omgezet naar mobiele advertenties. Het is helaas (nog) niet mogelijk om aanpassingen in je mobiele template te maken

Gerelateerde artikelen

0 reacties:

Een reactie posten