zondag 5 december 2010

Google Apps wordt volwassen

Afgelopen maand is Google Apps een stuk volwassener geworden.

Uitbreiding Google Apps diensten

Aangekondigd werd dat Apps gebruikers van (bijna) alle reguliere Google diensten gebruik kunnen gaan maken. Nieuwe gebruikers krijgen deze diensten automatisch in hun dashboard. Bestaande gebruikers moeten middels hun beheerder een verzoek doen dat - in mijn geval -binnen een dag werd gehonoreerd.

Voor wie al een Google account had en overging op Apps was het altijd een behoorlijke tegenvaller dat maar een beperkt aantal Google diensten vanuit Apps beschikbaar waren. Dit betekende dat als je gebruik wilde maken van AdWords, Analytics, Blogger, Picasa etc. je voortdurend moest schakelen tussen je Apps account en een regulier Google account.

Docs bewerken met Android telefoon

Voor Android gebruikers werd het deze maand mogelijk om documenten vanaf hun mobiele telefoon te bewerken. Om de functie te activeren moet de taal van de telefoon nog op Engels worden ingesteld, maar hier wordt aan gewerkt.

Microsoft Office Plug-in

Ook goed nieuws voor die-hard Microsoft office gebruikers. Google heeft een plug-in ontwikkeld waarmee Office documenten automatisch kunnen worden gesynchroniseerd met Google docs.


Gerelateerde artikelen
Stappenplan invoering Google Apps voor Scholen
In de wolken voor $10,- en een Google account

0 reacties:

Een reactie posten