vrijdag 11 november 2011

Beveilig je Google account met authenticatie in twee stappen

Je wordt 's morgens wakker en je komt er achter dat je Google account is gehacked. Al je informatie van de afgelopen 7 jaar is verdwenen, inclusief e-mailwisselingen met inmiddels overleden naaste verwanten. De reden van de hack is dat al je contacten zijn benaderd met een alarmerende mail dat je in Madrid beroofd bent en of ze zo spoedig mogelijk een bepaald bedrag - cash via Western Union - willen overmaken.

donderdag 28 juli 2011

Google+ ook zonder massa's vrienden interessant

Niemand gaat naar een café waar niemand is. Hoe mooi het etablissement en hoe vriendelijk je ook bediend wordt. Maar wat als je er gratis kan drinken? Google+ is nieuw en het is nog maar zeer de vraag of mensen massaal overgehaald kunnen worden om het vertrouwde Facebook en Twitter te verruilen. Maar ook zonder massa's vrienden en volgers is Google+ de moeite waard. Al was het maar om de extra functionaliteit en onbeperkte opslag van je Picasa webalbums en de wijze waarop je die met familie en vrienden kunt delen.

donderdag 14 juli 2011

Alles over Google Docs Formulieren

Weinig functies illustreren de kracht van Cloud Computing beter dan het gebruik van formulieren in Google Docs. Formulieren zijn een krachtig hulpmiddel om informatie van mensen via een gemakkelijk in te vullen formulier via internet te verzamelen. Toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos: van een eenvoudig contact- of inschrijfformulier tot complexe enquêtes en vragenlijsten voor onderzoeksdoeleinden of bijvoorbeeld intakeformulieren.

dinsdag 24 mei 2011

Hoe veilig is Google Apps?

Google Apps is veiliger dan traditionele systemen
U zet uw geld toch ook liever op de bank dan dat u het in een oude matras verstopt? Dat is het belangrijkste argument van Eran Feigenbaum, directeur beveiliging van Google Apps als het gaat om de veiligheid van gebruikersdata bij Google in vergelijking met traditionele systemen met lokale software-installatie en dataopslag.

woensdag 18 mei 2011

Vodafone reageert met WhatsApp billboard op chatheffing KPN

Onlangs kondigde KPN aan internetverkeer op haar mobiele netwerk te gaan filteren op VoIP- en chatdiensten om zodoende inkomstenderving van haar traditionele telefoon- en sms diensten tegen te gaan (Lees meer). Haar concurrenten - Vodafone en T-Mobile - reageerden terughoudend en lijken de kat uit de boom te kijken. Toch kon het marketingteam van Vodafone dit schot voor open doel niet helemaal aan zich voorbij laten gaan blijkens deze Billboard.

woensdag 27 april 2011

KPN wil internet censuur om de SMS te redden

KPN begint met "Chatheffing"
KPN komt er achter dat steeds meer klanten met een mobiel abonnement telefonie en sms inruilen voor VoIP- en chatdiensten. Daardoor loopt zij inkomsten mis en dreigen hun investeringen in mobiel internet zich tegen haar eigen traditionele diensten te keren. Zij kondigde daarom vorige week een heffing aan op onder meer VoIP- en chatdiensten. Nieuwe abonnementhouders die niet willen betalen voor VoIP of chatten zullen volgens KPN deze diensten vanaf deze zomer niet langer kunnen gebruiken.


dinsdag 19 april 2011

OpenBuildings biedt architectuur database

Hoe vind je informatie over een mooi gebouw waar je tegenaan loopt? Wie is de architect? Wat is er over het gebouw bekend en zijn er publicaties te vinden? De wereld staat vol interessante gebouwen maar waar vind je ze online? Het antwoord is OpenBuildings, als website of als app op de iPhone en (binnenkort) je Android telefoon.

maandag 21 februari 2011

Stappenplan invoering Google Apps voor Scholen

Mondjesmaat besluiten onderwijsinstellingen om hun kostbare, tijdrovende en verouderde netwerk en servers in te wisselen voor een moderne gratis internet oplossing als Google Apps for education. Daarmee besparen ze niet alleen substantieel op hun IT kosten maar bieden hun gebruikers de mogelijkheid om gebruik te maken van de meest moderne instrumenten om te communiceren, samen te werken aan documenten, agenda's te delen en op eenvoudige wijze websites te creëren. Om scholen een idee te geven wat een overstap naar Google Apps behelst wordt in dit artikel een praktisch stappenplan voor de implementatie van Google Apps beschreven.