donderdag 28 juli 2011

Google+ ook zonder massa's vrienden interessant

Niemand gaat naar een café waar niemand is. Hoe mooi het etablissement en hoe vriendelijk je ook bediend wordt. Maar wat als je er gratis kan drinken? Google+ is nieuw en het is nog maar zeer de vraag of mensen massaal overgehaald kunnen worden om het vertrouwde Facebook en Twitter te verruilen. Maar ook zonder massa's vrienden en volgers is Google+ de moeite waard. Al was het maar om de extra functionaliteit en onbeperkte opslag van je Picasa webalbums en de wijze waarop je die met familie en vrienden kunt delen.


Picasa integraal onderdeel Google+
Picasa gebruikers die zich hebben aangemeld voor Google+ zullen merken dat er het nodige verandert. Je online albums zijn een integraal onderdeel van je Google+ profiel; je openbare albums zijn op je profielpagina voor iedereen te zien. Het is dus wel raadzaam om even te controleren welke albums je in het verleden openbaar hebt gemaakt om onaangename verrassingen te voorkomen.

Automatische uploads vanaf mobiel
In Picasa zie je dat er een aantal albums is bijgekomen met foto's die specifiek voor Google+ worden gebruikt zoals de foto's in je berichten en je profielfoto('s). Mensen die Google+ op hun mobiel gebruiken kunnen hun foto's automatisch uploaden naar een privé album en daarna bewerken en delen. Volgens de instellingen moet dat ook voor video's kunnen maar in de huidige bèta versie werkt dat nog niet.

Onbeperkte opslag
Het grootste nieuws voor Picasa gebruikers is dat je met Google+ onbeperkt foto's en video's kunt uploaden met een maximum van:
  • 2048x2048 px voor een foto
  • 15 minuten voor een video
Dit kunnen foto's zijn van meer dan 3MB per stuk, ruim voldoende voor vrijwel alle soorten toepassingen inclusief print op middelgroot formaat. De foto's die worden geüpload met Google+ worden automatisch verkleind tot dit formaat. Nadeel is dat ze dan wel gecomprimeerd worden. Wie dat niet wil (zoals ik) moet de foto's zelf verkleinen tot max. 2048 pixels en dan in Picasa uploaden. Foto's die groter zijn dan dit formaat tellen wel mee in de richting van je 1GB gratis opslagruimte.







Delen: openbaar, kringen of personen
Een ander groot voordeel van Google+ is de manier van delen. Kregen mensen vroeger per e-mail bericht dat je ze had uitgenodigd om een album te bekijken, nu verschijnt jouw bijdragen in hun "stream". Deze lijkt op die van Facebook maar het verschil is dat je precies kunt bepalen wie jouw bijdrage wel en niet te zien krijgen. Je kunt je bijdrage geheel openbaar maken à la Twitter, delen met je eigen kringen à la Facebook, maar ook delen met individuele personen of een kleine groep familie, vrienden, collega's etc. Je kunt ook delen met mensen die geen Google+ hebben. Dezen krijgen het bericht per e-mail toegezonden.

Heb je een invitatie nodig voor Google+? Klik hier voor een uitnodiging.

0 reacties:

Een reactie posten