maandag 29 november 2010

Gerucht: Google koopt Groupon


Diverse Amerikaanse internetsites berichten dat Google de lokale deals site Groupon heeft gekocht voor 2,5 miljard dollar. Al langere tijd gaan geruchten dat er sprake zou zijn van onderhandelingen tussen de twee Internetbedrijven. De deal sluit - als de geruchten waar zijn - naadloos aan bij de strategie van Google om zoekresultaten en advertenties lokaler te maken.

dinsdag 16 november 2010

Google introduceert Hotpot

Google zet de laatste tijd hoog in op locatiegebonden services. Voorbeelden hiervan zijn: veranderingen in de  zoekmachine, de vernieuwde mogelijkheden voor bedrijven om een bedrijfspagina op Google Places te maken en vanochtend werd Hotpot geïntroduceerd, waarmee klanten vanaf hun computer of telefoon ratings kunnen geven en recensies kunnen schrijven.

maandag 15 november 2010

Veranderingen Google zoekmachine op een rijtje

Wat is er de laatste tijd veranderd in Google's zoekmachine en wat is de invloed op AdWords campagnes?

Het afgelopen jaar hebben we veel veranderingen gezien in de zoekmachine(s) van Google. In dit artikel zet ik op een rijtje wat de veranderingen zijn en of ze consequenties hebben voor adverteerders.

Wat gaat er mis met mijn AdWords campagne?

U bent begonnen met een AdWords campagne, maar er wordt weinig op uw advertenties geklikt en wanneer er wel wordt geklikt verlaten bezoekers de site al weer snel. Wat is er aan de hand? Volgens dit artikel van "Inside AdWords" het officiele Nederlandse Google AdWords Blog ligt de oorzaak waarschijnlijk aan de gekozen zoektermen en de kwaliteit van uw website.

zondag 7 november 2010

In de wolken voor $10 en een Google account

Uw bedrijf online "in the cloud" organiseren hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Door optimaal gebruik te maken van de vele gratis producten van Google kunt u:
  • zelf eenvoudig een website bouwen en deze gratis bij Google hosten onder uw domeinnaam
  • gekoppeld aan dit domein een e-mail systeem van maximaal 50 10 adressen opzetten
  • gemakkelijk een volwaardig platform voor (gedeelde) documenten, agenda's, contactpersonen, (intranet)sites en groepen creëren
  • De mogelijkheden van Google+ maximaal voor uw organisatie benutten
En dit alles voor slechts $10 per jaar, onder één Google Apps account, gebruikersnaam en wachtwoord. De services zijn extreem gebruiksvriendelijk zodat iedereen die een beetje handig is op het internet "systeembeheerder" voor een klein/middelgroot bedrijf kan worden.

maandag 1 november 2010

Zet uw bedrijf op Google Places!



Volgens onderzoek heeft ruim 70% van de Nederlandse bedrijven zijn bedrijfsvermelding in Google Maps nog niet geclaimd. Deze bedrijven maken nog geen gebruik van de mogelijkheid om uitgebreide informatie op hun eigen gratis bedrijfspagina te publiceren. En wat erger is: andere malafide bedrijven kunnen uw bedrijfspagina claimen en uw klanten omleiden naar hun website.


Update 12 augustus 2012: Voor de laatste informatie over Google bedrijfspagina's zie:
http://blog.adsmg.net/2012/08/beheer-voortaan-je-google.html 

Help klanten u te vinden op Google Maps
U kunt Google Places gebruiken om uw bedrijf gratis te vermelden in Google Maps. Wanneer potentiële klanten zoeken naar lokale gegevens, vinden ze uw bedrijf: adres, website, openingstijden en foto's van uw gebouw of uw producten. Het is gemakkelijk en geheel gratis