donderdag 16 augustus 2012

Publiceren op Google Currents

Google Currents is een nieuwsreader waarmee je je kunt abonneren op kranten, tijdschriften, maar ook Blogs. In nieuwere versies van het Android besturingssysteem wordt Currents al standaard als systeem app meegeleverd. Anders kan het worden geïnstalleerd in Google Play of Apple's App Store. Voor makers van content is het vrij eenvoudig om je aan te melden bij Currents en één of meerdere edities van je publikaties aan te maken. Het is dan ook verwonderlijk dat nog maar zo weinig Nederlandse kranten en tijdschriften een speciale Google Currents editie van hun News Feeds aanmaken.



Hoe maak je een Google Currents editie?
1 Ga naar http://google.com/producer/ Vul gegevens in en accepteer de voorwaarden.

2. Vul de URL van je RSS feed in. Heb je een YouTube kanaal, dan kun je deze ook meteen toevoegen (kan ook later nog). De naam van je kanaal kun je vinden in je kanaalinstellingen in YouTube of in de URL van je kanaal.


Na klikken op "Create" wordt je editie aangemaakt en kom je in een Dashboard waar je de editie kan aanpassen. Als je iets verandert wordt het resultaat meteen vertoond op voorbeelden van Android en iOS telefoons en tablets.



Aan de linkerkant van het Dashboard bewerk je de instellingen van je editie, kun je inhoud toevoegen - bijvoorbeeld je posts op een Google+ pagina - en verschillende stijlen toepassen. Om het aantal bezoekers te tracken kun je hier je Google Analytics ID invoeren. Let op dat je content die je hebt toegevoegd aan je editie hebt geverifieerd onder het tabje "Distribute". Hier kun je ook de primaire taal van je editie kiezen.



Resultaat
Nadat je een editie hebt aangemaakt kun je hem op verschillende Android of iOS toestellen testen. Daarvoor moet je uiteraard Currents installeren en inloggen met hetzelfde account dat je hebt gebruikt om je editie te maken. Je editie(s) verschijnen als het goed is automatisch in je lijst met abonnementen. Wanneer je tevreden bent met het resultaat kun je meteen gaan publiceren of een datum voor publikatie instellen.






0 reacties:

Een reactie posten